Activitats per a cuidadors i familiars

Activitats per a cuidadors i familiars

 

 

A l’Espai AECC actiu contra el càncer presentem dos cicles destinats als cuidadors i familiars de malalts de càncer, amb l’objectiu d’oferir un espai on puguin compartir la seva experiència i realitzar una sèrie d’activitats on els hi oferirem eines d’autocura i gestió emocional per tal de fer front a la situació intensa que viuen com a cuidadors.


Els tallers estaran impartits per la Mireia Golobardes, psicooncòloga de l’AECC – Barcelona. “Durant la malaltia, els familiars es deixen de cuidar perquè es dediquen únicament a les necessitats del malalt, per tant volem remarcar la importància de cuidar-se per tal de gestionar millor el dia a dia i que també ho percebi la persona malalta”, afirma.


Dos cicles originals que a partir d’escenes de pel·lícules, col·loquis, exercicis i la participació dels assistents, donaran eines als cuidadors per tal que puguin aprendre a gestionar les seves emocions. “S’oferiran temes d’interès habitual en la pràctica diària, com ara, temes de comunicació (amb el malalt), de com deixar-se cuidar, de com es perceben les situacions segons des de quina perspectiva es miri...”, apunta la Mireia.

 

 

 


 

 

Cicle “El dia de l’espectador” – 16 h
Un cicle de tallers, mensuals, que tenen per objectiu treballar els sentiments i emocions predominants durant el procés oncològic, a través de visualització de diferents fragments de pel·lícules i sèries.
Els participants veuran diferents escenes cinematogràfiques i després es farà una mena de debat, col·loqui i reflexió. Es donaran consells i recomanacions que els hi serviran en el seu dia a dia.

Sessions:

 • Dimecres 22 de maig - Parlem de la mort
  La paraula mort pot angoixar, bloquejar, preocupar… per tant és molt important poder compartir aquest neguit obertament, expressar el que sentim, el que ens preocupa, els nostres desigs de si arriba el moment.
 • Dimecres 19 de juny - La impotència i frustració del cuidador
  Donarem eines per poder compartir amb la persona malalta sentiments i preocupacions que sovint generen malentesos i malestar i augmentar, així, el sentiment d’utilitat i valorar la feina del dia a dia.
 • Dimecres 17 de juliol - Compassió vs Pena
  És important que l’entorn mostri mirades de compassió, empatia... però també que segueixi relacionant-se com feia abans de la malaltia per normalitzar la situació i no fer sentir al malalt més malalt del que pugui estar.
 • Dimecres 25 de setembre - Resili...què?
  La resiliència és la capacitat de fer front a situacions adverses i sortir-ne enfortit. Explicarem en què consisteix i com podem construir-la i mantenir-la en el dia a dia.   

Cicle “Els dimarts saludables” – 11 h
Cicle de conferències quinzenal, que té per objectiu tractar alguns dels punts més conflictius i difícils del procés d’acompanyament i de l’experiència dels familiars de persones amb càncer.
Tallers participatius on es donarà als familiars i cuidadors eines per cuidar-se i aconseguir tenir una vida emocional saludable.

Sessions:

 • Dimarts 28 de maig - Alimentació conscient
  Juntament amb una nutricionista i una psicòloga comentarem eines per ser més conscients del que mengem i com ho mengem, i gaudir d’una alimentació conscient que ens aporti benestar a molts nivells.
 • Dimarts 11 de juny - “Atreveix-te a dir-ho”
  Aprendrem a reconèixer els beneficis de compartir el que sentim i el que ens preocupa amb la persona malalta i aconseguir així mantenir un bon estat d’ànim.
 • Dimarts 25 de juny - “Deixa’t cuidar”
  Oferirem eines d’autocura i valorarem com ser conscient i permetre’ns pensar en nosaltres i cuidar-nos també per alhora cuidar millor.
 • Dimarts 9 de juliol - El color de les ulleres
  Cada persona és única i percep la realitat segons múltiples factors. Mostrarem quines són les distorsions dels pensaments que acostumem a fer i les eines que ens ajuden a tenir interpretacions més saludables pel nostre estat d’ànim.

Si esteu interessats en aquestes activitats gratuïtes, us podeu inscriure a l’e-mail espai@aecc.es o en el teléfono 93 200 20 99.