Aquest estiu, no et deixis la pell...

Aquest estiu, no et deixis la pell...

Els càncers de pell són els més freqüents. Cada any es diagnostiquen més de 2.000.000 nous casos al món. La disminució de la capa d'ozó i la moda del bronzejat, són els dos factors que més influeixen en això.

Conèixer la teva sensibilitat al sol és fonamental. Les persones d'ulls clars, de cabells rossos o pèl-rojos, de pell blanca i / o pigada, tenen un major risc de patir càncer de pell davant d'una exposició inadequada al sol.

Les cremades solars són un important factor de risc. Les cremades solars, sobretot durant la infància i adolescència, augmenten el risc de patir càncer de pell en l'edat adulta..

És per això que des de l’aecc – Catalunya Contra el Càncer de Barcelona, un any més volem ajudar a la població a prendre consciencia sobre la importància de protegir-se adequadament del sol. Així, el proper 6 de juliol estarem a la platja de Castelldefels a una carpa amb farmacèutics de Laboratoris Avène que ens aconsellaran sobre el protector solar més adequat per al nostre tipus de pell, un dematòleg que farà revisions gratuïtes de pigues i voluntaris de l’associació que ens explicaran com protegir-nos del sol d’una manera adequada.

Alhora, perquè els més petits aprenguin també a protegir-se, el nostre grup de voluntais “Joves per a la salut”, té preparat per ells una sèrie de jocs.

Paral·lelament, durant els mesos de juny i juliol s’estan fent conferències informatives a pares i mares d’escoles bressol, xerrades a diferents poblacions de Barcelona on tenim junta local, i tallers participatius per a nens i nenes a casals d’estiu i esplais.