Barcelona se suma al rosa

Arbre dels desitjos

Amb motiu del Dia Contra el Càncer de Mama que té lloc avui 19 d’octubre, l’aecc Catalunya contra el Càncer de Barcelona, ha organitzat, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, un conjunt d’actes que formen part de la campanya organitzada per l’associació, que té per lema “Suma’t a l’aecc, suma’t al rosa”.  

L’acte central va tenir lloc ahir a les 20 hores a la Plaça Sant Jaume, on les colles dels Castellers del Poble Sec i la Colla Castellera Jove de Barcelona van aixecar dos castells fets únicament per dones. Tot seguit, des del balcó de l’Ajuntament de Barcelona es va desplegar una pancarta amb un llaç de color rosa que estarà posada durant tot el dia d’avui. Ambdós fets simbolitzen esperança i solidaritat en la lluita contra el càncer de mama. L’acte va comptar amb la presència de la Sra. Helena Rakosnik i representants institucionals de l’Ajuntament de Barcelona i La Generalitat.  

A continuació, les façanes de l’Ajuntament de Barcelona i el Palau de La Generalitat s’han il·luminat de color de rosa. Simultàniament, també ho han fet les façanes de dotze edificis emblemàtics de la ciutat: la Sagrada Famíla, La Pedrera, la Torre Agbar, l’Hotel Majestic el Círculo Ecuestre, l’estadi del RCD Espanyol, el Palau Robert, la Font de Passeig de Gràcia amb Gran Via, el Palauet Living Barcelona, la Clínica Dr. Manchón, l’Hotel Abac i la Fundació Suñol.  

Al llarg del dia d’ahir, es va instal·lar a la Plaça Sant Jaume una carpa informativa de l’associació per oferir consells sobre la prevenció del càncer de mama i recursos per a les dones afectades de la mà de diferents professionals (oncòlegs, psicòlegs, treballadors socials...). Al costat de la carpa es va col·locar l’arbre dels desitjos de l’aecc on prop d’un centenar de persones ha penjat una fulla amb un desig escrit sobre la lluita contra aquesta malaltia.

Suma’t a l’aecc, suma’t al rosa” és una crida i un moviment social que té per finalitat fomentar el diagnòstic precoç de la malaltia, proporcionar un missatge d’esperança, informar dels recursos psicosocials existents a l’aecc per a les dones afectades, i aquest any en especial, retre homenatge a tots els que han contribuït a la millora de la prevenció. 

Com a cloenda de campanya, el diumenge 28 d’octubre, tindrà lloc la Cursa de la Dona, que enguany ha tancat inscripcions després d’arribar al màxim número de participants. 15.000 dones ompliran els carrers de Barcelona i correran per reivindicar la lluita contra el càncer de mama. Totes les participants també podran formar part del flahsmove de ball que organitzarà l’aecc, amb col·laboració amb el DIR, per donar suport a aquesta causa.