Campanya de prevenció als mercats

Campanya de prevenció de càncer colorectal als mercats

Parada al mercat de Sant Feliu de Guíxols

Durant els dies 9, 10 i 11 d’abril els venedors de les parades del Mercat del Lleó de Girona han lluït un davantal verd en el marc de la campanya de prevenció de càncer colorectal (CCR) de l’aecc-Catalunya contra el Càncer de Girona.

En paral•lel, s’ha instal•lat una taula informativa per informar als compradors de la implementació del test de sang oculta en femta a la província de Girona i la importància de realitzar-lo en cas d’estar entre la població de risc. Aquest test consisteix en detectar si existeix o no sang a la femta. En cas de resultat positiu es complementa l’estudi amb una colonoscòpia per visualitzar l’origen del dessagnament.

L’objectiu del cribratge de CCR és la detecció i extirpació de pòlips precancerígens per prevenir el desenvolupament de tumors malignes. En aquests moments, s’ha inclòs la seva realització a la cartera bàsica de serveis, fet que assegura el dret de la població a aquesta mesura de prevenció.

La campanya també s’ha dut a terme als mercats d’Olot, Roses, Lloret de Mar, Palafrugell, Palamós, Portbou, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Blanes i el supermercat Valvi del centre de Girona.