Campanya de prevenció del càncer de còlon

 

A Catalunya, el càncer de còlon té una incidència de 2.609 nous casos anuals i la tendència és incrementar-se en un 3,47% cada any. Suposa un mortalitat de 1.112 persones anualment. La supervivència mitjana dels pacients amb càncer de còlon és del voltant del 50% als cinc anys del diagnòstic. Aquestes dades són el resultat d’un diagnòstic tardà en molts dels casos. De fet, si el càncer de còlon es detectés precoçment, es podria curar en el 90% dels casos. Per aquesta raó, la prevenció i la detecció precoç en aquest tipus de tumors és especialment rellevant.

Aquest any, el Gremi de Restauració de Barcelona s’uneix a una campanya solidària en què els establiments que s’hi adhereixin, destinaran un euro del “Menú solidari” del 30 de març a la lluita contra el càncer.

D’altra banda, amb l’objectiu d’analitzar els resultats dels programes de cribratge de la ciutat de Barcelona, així com conèixer les seves debilitats i debatre sobre com millorar-los, es realitzarà una jornada tècnica en col.laboració amb l’ICO, l’Hospital Clínic, l’Hospital del Mar i el Col.legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona i l’aecc de Barcelona.