Campanya de prevenció de càncer colorectal 2016

Taula informativa al Mercat del Lleó de Girona

 

Durant els dies 31 de març, 1 i 2 d’abril els venedors del Mercat del Lleó de Girona han lluït un davantal verd amb el logotip de l’AECC-Catalunya contra el Càncer en el marc de la campanya de prevenció de càncer colorectal de l’associació.

Al mateix espai s’hi ha instal•lat una taula informativa amb missatges de prevenció on treballadors i voluntaris de l’associació explicaven als compradors la implementació del test de sang oculta en femta a la província de Girona i la importància de realitzar-lo en rebre la invitació del centre de salut que correspongui en cada cas.

Aquest test permet descobrir el càncer de còlon en estadis molt poc avançats i tractar-lo en estadis inicials on la supervivència és molt més elevada, i fins i tot evitar l’aparició de la mateixa malaltia. La periodicitat de la prova és de dos anys.

En paral·lel, el dissabte dia 2 s’ha inaugurat l’exposició ”Què és el càncer de còlon” al mateix mercat del Lleó. L’exposició informava sobre què és el còlon, com es forma el càncer, en què consisteix el diagnòstic precoç i la seva importància, el tractament dels pòlips, com prevenir el càncer i quins són els grups de risc.

El mateix dissabte també s’ha organitzat una masterclass de Kangoo Jump a la plaça de davant del Mercat del Lleó. Dues instructores del gimnàs Ruth Vela han realitzat dues classes de dues hores per fomentar l’adquisició d’hàbits saludables entre la població, molt importants en la prevenció del càncer colorectal.

Per altra banda, durant tota la campanya s’ha habilitat una web amb informació de prevenció i on es podia descarregar la careta de la icona de la caca del whatsapp, anomenat Salva Vidas. D’aquesta manera els usuaris de xarxes socials podien imprimir-la, fer-se una foto i compartir-la per aconseguir fer viral el missatge de prevenció i d’instauració del test de sang oculta en femta.

La campanya també s’ha dut a terme als mercats municipals de Lloret de Mar, Olot, Palafrugell, Palamós, Portbou, Roses, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Maçanet, Llança i al Supermercat Valvi del Carrer Emili Grahit de Girona.