Dia Mundial Sense Tabac

El tabac és la principal causa de mort prevenible al món. Mata més d'un terç de les persones que fumen habitualment i 140 persones moren cada dia pel seu consum a Espanya. A més, s'ha demostrat que l'exposició al fum de tabac és causa de mortalitat, malaltia i discapacitat. Només amb l'exposició al fum de tabac moren a Espanya més de 3.000 persones l'any.

El 31 de maig passat es va celebrar el Dia Mundial Sense Tabac. En motiu d'aquest, l'aecc va organitzar una campanya amb l'objectiu d'informar sobre el tabac i els seus efectes tota la població, però especialment els joves, per tal de retardar al màxim l'edat del primer contacte amb el tabac, i promoure un canvi cultural progressiu pel que fa a l'addicció de fumar.

Aquest any l'aecc ha volgut oferir a la població jove l'oportunitat de conèixer de prop, a través de professionals experts en la matèria, no només els efectes, sinó també els avantatges de deixar de fumar. És per això que en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i l'aecc, el dijous 31, de 12 a 14 h, els programes Hora L i Especialistas Secundarios de la Cadena SER, van emetre un programa especial sobre el Dia Mundial Sense Tabac des de la Facultat d'Economia i Empresa. Hi van participar: la Dra. Elisenda Paluzie, degana de la Facultat; el Dr. Josep M. Ramon; Àngela Sánchez, directora-gerent de l'aecc de Barcelona; el Dr. Colom, director general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya i Esteve Saltó, director del programa de Prevenció del Tabaquisme de la Generalitat de Catalunya, així com testimonis joves i col·laboradors habituals del dos programes.

Nota de premsa

Més informació: Per a deixar de fumar