L’AECC - Catalunya contra el Càncer inaugura a Igualada un centre assistencial que donarà servei a tota la comarca

  • Pacients i familiars de l’Anoia ja no s’hauran de desplaçar a la seu de l’associació a Barcelona per rebre els serveis que necessitin
  • S’oferiran serveis de triatge i atenció social, que es complementaran amb l’atenció psicològica i l’acompanyament que l’AECC ja ofereix a l’Hospital d’Igualada

L’AECC-Catalunya contra el Càncer inaugura avui a Igualada un centre assistencial que donarà servei a tota la comarca de l’Anoia per a que tots els pacients de càncer i els seus familiars no es tinguin que desplaçar a Barcelona per beneficiar-se dels serveis de l’associació. Amb la nova seu, de més de 100m2, l’AECC pretén apropar-se a la població i posar al centre de la seva activitat la qualitat de vida i el benestar del malalt de càncer i la seva família. 

Des d’aquest nou centre s’oferirà de forma gratuïta un servei integral per a pacients de càncer i a les seves famílies. Principalment es proporcionarà atenció social –fer de guia per minimitzar l’impacte del càncer en el dia a dia i oferir orientació sociolaboral, residències d’acollida, material ortopèdic, ajudes econòmiques...– i un servei de triatge –valoració de les ajudes de cada persona per poder cobrir totes les seves necessitats i oferir una atenció personalitzada. A part, també es portaran a terme durant tot l’any campanyes de prevenció i detecció precoç del càncer. 

Els serveis oferts en el nou centre es complementaran amb el servei d’atenció psicològica que l’associació ja ofereix a l’Hospital d’Igualada, des d’on es dona suport psicològic a malalts i familiars amb activitats grupals per a malalts recent diagnosticats, pacients de càncer de mama i ginecològics, dol, familiars i cuidadors.  

En aquest mateix hospital, l’AECC-Catalunya contra el Càncer també compta amb un Programa de voluntariat hospitalari amb l’objectiu que els pacients oncològics i familiars que reben trac­tament a l’Hospital de Dia o estan ingressats a planta puguin disposar d’un acompanyament per part dels nostres voluntaris, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida durant el procés de malaltia. Actualment, aquest programa està format per un total de 8 voluntaris. 

 

Unitat Comarcal d’Igualada Rambla Nova, 32. 08700 Igualada Tel. 930 107 483 anoia@aecc.es Horari: dl. a dv. de 16 a 20 h.