Premi SEFAC

L’aecc Catalunya contra el càncer rep un reconeixement especial de SEFAC per la seva tasca contínua en defensa dels pacients

Neus Rams i Juli de Miquel

 

L’aecc Catalunya contra el càncer de Barcelona,ha rebut un reconeixement especial de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària (SEFAC) per ser un referent en defensa d'una major qualitat de vida dels malalts, de les seves famílies i per la promoció de noves línies d'investigació per lluitar contra aquesta malaltia.

L'acte de lliurament va tenir lloc durant la clausura del V Congrés Nacional de Farmacèutics Comunitaris, que es va celebrar a Barcelona. Neus Rams, subdirectora general de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Generalitat de Catalunya, va ser l'encarregada de lliurar aquest guardó a Juli de Miquel, president de l'associació a Barcelona, ​​qui va agrair aquest reconeixement i la tasca dels voluntaris de l'associació, així com la col·laboració de les farmàcies en la difusió de les diferents activitats per lluitar contra el càncer. Segons Juli de Miquel "Aquest reconeixement és per a tots els voluntaris de l'associació perquè són ells qui fan créixer l'esperança contra el càncer".

L’aecc Catalunya contra el càncer i SEFAC, a través de la seva delegació a Barcelona, col·laboren activament des de 2008. Les dues entitats han realitzat actuacions conjuntes en la difusió de campanyes preventives de melanoma i tabaquisme. Les farmàcies catalanes també participen de manera proactiva en processos de cribratge de càncer de còlon.

El reconeixement ha estat presentat per Paqui Moreno, presidenta de SEFAC Catalunya, que ha assenyalat que "com a societat defensora de la tasca assistencial de les farmàcies comunitàries, SEFAC té entre els seus objectius no només afavorir l'activitat científica i professional dels farmacèutics, sinó també aconseguir que els pacients tinguin els resultats en salut que necessiten amb seguretat i eficiència. El nostre compromís amb els afectats pel càncer i els seus familiars és absolut, però no seria tan vàlid si no comptéssim amb la complicitat i la generositat dels nostres pacients i de les associacions que els representen".