Programa de Pevenció a les escoles

Més de 3.500 nens participaran en el programa de prevenció contra el càncer a les escoles

El taller a una de les escoles

L’aecc-Catalunya contra el Càncer de Barcelona ha volgut donar un impuls aquest any al programa de prevenció del càncer a les escoles del que es beneficiaran més de 3.500 nens d’entre 2 i 13 anys durant aquest curs. El programa consta de diferents tallers, dissenyats segons les edats, amb materials elaborats per psiconcòlegs i tècnics en prevenció, i que es centren en l’adquisició d’hàbits de vida saludables com a principal mesura preventiva contra el càncer.

“Segons la OMS, prop del 40% dels càncers es podrien evitar adoptant unes pautes de comportament saludables”, recorda la Coordinadora de Programes i Serveis de l’aecc-Catalunya contra el Càncer de Barcelona, Teresa López-Fando. “Per això –afegeix– els programes de prevenció són una part molt important de la tasca que desenvolupem a l’associació i sobretot en aquestes franges d’edat en les que es poden instaurar pautes saludables que poden evitar en el futur malalties com el càncer”.

El programa compta amb tres tallers diferents dissenyats per distintes edats: un sobre hàbits alimentaris que s’anomena “Menjar és divertit” i que està dirigit a nens d’entre 2 i 7 anys; un taller titulat ‘El Bosc encantat’, amb el que es pretén donar als nens d’entre 7 i 9 anys estratègies de control emocional que poden convertir-se en elements protectors en el inici del consum de substàncies com el tabac o l’alcohol; i un taller de prevenció contra el tabac per a nois d’entre 10 i 13 anys.

A part, altres escoles participen en aquest programa amb activitats de prevenció sobre protecció solar o amb el programa de formació online ‘Actúa’, que ajuda a promoure hàbits saludables entre nens i joves. En aquest curs 2013/2014 s’han sumat a aquest programa de prevenció del càncer un total de 22 escoles de Barcelona, Hospitalet del Llobregat, Cornellà del Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Boi de Llobregat.