El Institut Català de la Salut i la AECC col·laboren en la Jornada Informativa de Treball Social

25 d'abril del 2018.- Gràcies a la col·laboració entre l’Institut Català de la Salut i l’AECC – Catalunya contra el Càncer, el passat 19 d'abril es va dur a terme la Jornada Informativa oberta a tot el públic sobre Treball Social.

Un total de 40 participants es van reunir en l’Espai AECC actiu contra el Càncer (Travessera de les Corts, 268), seu de l’organització a Barcelona, per participar en una acció on van tenir cabuda diferents tallers i xerrades destinades a tractar temes de l’àmbit del treball social. 

L'entitat Conexus de Barcelona, organització que treballa amb persones en risc d'exclusió social, va ser l'encarregada de liderar una formació específica sobre el col·lectiu Lesbianes, Gais, Bisexuales i Transexuales (LGBT). D'altra banda, i immerses en el pacient oncològic, Miryam Pitarque i Vanessa Duran de l’AECC van explicar el Programa d'Atenció Social implantat en l'associació. Mentre, Vanesa Diego va presentar l’activitat “Ciència per a tots”, en el qual els participants, dividits per grups, van realitzar quatre tallers destinats a acostar-los la ciència i la recerca sobre el càncer.

L'acte va ser pioner en la seva classificació, ja que des de l'organització es buscava allunyar les temàtiques més habituals com el dol, la gestió de les emocions, etc. per tractar temes del dia a dia, però que alhora semblen tenir menor visibilitat.
 

Realització dels tallers