CONSELL NACIONAL

És l’òrgan de govern, d’administració i de representació de l’Associació. Està format per vint consellers, escollits per l’Assemblea General, segons els estatuts de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

El seu mandat és de quatre anys i poden ser reelegits un sol cop de manera consecutiva.

El Consell Executiu de l’Associació es reuneix de manera periòdica per articular la representació, el govern i l’administració de l’Associació, per dirigir-la i administrar-la, i per organitzar, supervisar i donar continuïtat als seus diferents serveis.

El Consell Executiu actual de l’Associació Espanyola Contra el Càncer està format per:

President:   

Ignacio Muñoz Pidal
Nascut a Madrid, llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i ICADE
Director general d’ABN AMRO Bank (1987-2008) a Espanya. 

Actualment és conseller de Banca March i patró de la Fundació SERES.  

 

Vicepresidenta:

Inés Entrecanales
Directora i membre del Patronat de la Fundació Juan Entrecanales de Azcárate, i vicepresidenta de la Junta Provincial de Madrid de l’AECC. Participa des de fa vuit anys com a membre del consell assessor de la Fundació Balia por la Infancia i és consellera de diferents societats. Durant 10 anys va ser professora titular d’Història de l’art de COU al Col·legi de la Asunción Cuesta Blanca i va col·laborar activament amb la Federació Espanyola dels Museus, de la junta de la qual va ser membre. Ha publicat diferents articles sobre art, cultura i educació.  

És llicenciada en Geografia i Història amb especialitat en Història de l’art i màster d’Esade en Direcció i gestió d’organitzacions no governamentals.

 

Vicepresident:

Juli de Miquel Berenguer
Nascut a Barcelona, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Advocat fundador i director del despatx ARASA & DE MIQUEL ADVOCATS ASSOCIATS, i professor associat d’ESADE, ocupa el càrrec de president de la Junta Provincial de l’ AECC a Barcelona.

 

Secretari:  

Ángel Bizcarrondo Ibáñez
Enginyer industrial superior, va iniciar la seva activitat en el sector privat, i posteriorment va ocupar diferents càrrecs a l’Agència Tributària, on va arribar a ser director general de Gestió tributària. Director del Centre d’Estudis de Garrigues, a més de secretari general de la Fundació Garrigues.  

També ha ocupat càrrecs com a patró de la Fundació Euroamérica i membre d’entitats com ara el Consell Assessor de la Fundació Ciencias de la Salud o la Junta Consultiva de la Universitat Autònoma de Madrid. És autor de diferents llibres i publicacions sobre temes legals, fiscals i de formació de professionals.

 

Tresorera:  

Pilar López Sánchez
Nascuda a Múrcia, llicenciada en Ciències econòmiques, amb especialitat en Economia quantitativa i teoria econòmica, cursos de doctorat, màster en Econòmiques per la Universitat de Califòrnia, màster a l’Escola d’Economia Austríaca.

Ha treballat com a consultora, consellera i directora d’inversions en societats de capital de risc, i com a directora de control de gestió de banca.

Actualment és professora encarregada de l’Àrea de Comptabilitat de gestió i finances a Administració i direcció d’empreses bilingüe, Universitat Francisco de Vitoria.Vicesecretari:

Javier Cortés Bodoy
Nascut a Palma de Mallorca, llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona, amb especialitat en ginecologia i obstetrícia, i citopatologia. Va ser cap de la unitat de Ginecologia oncològica de l’Hospital Universitari Son Dureta de Palma de Mallorca (1975-1989).  

Actualment és el coordinador del Grup espanyol de vacunes VPA.

 

Vicetresorer

Francisco Arasanz Seral
Nascut a Osca, enginyer industrial, amb àmplia formació en Direcció i gestió d’empreses i organitzacions, ha desenvolupat la seva vida professional en l’àmbit de l’empresa. Actualment és membre de la Junta Territorial de l’IESE (Navarra, País Basc i la Rioja) i president de la Junta Provincial de l’AECC a Navarra.  

 

President del Comitè Tècnic Nacional: 

D. Luis Paz-Ares Rodríguez
Cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari 12 de Octubre (Madrid)

 

Directora General: 

Dña. Noema Paniagua Ferrer

Consejeros

José Luis Pérez
President del Comitè d’Auditoria de l’AECC.

Llicenciat en Ciències econòmiques i empresarials, amb 30 anys d’experiència com a soci de KPMG, president a Espanya d’aquesta companyia i membre dels seus consells europeu i mundial.

Aurora Calvo Pardo
Presidenta de l’AECC d’Osca des de 2006, llicenciada en Medicina i cirurgia per la Universitat de Saragossa i especialista en Medicina familiar i comunitària a la unitat docent d’Osca. Títol d’expert europeu en gestió de la qualitat de serveis sanitaris.  

Ha format part de l’equip auditor del Ministeri de Sanitat i Consum per a la realització d’auditories de la docència MIR.

María Josefa Crespo Amigo
Nascuda a Bóveda de Toro (Zamora), empresària.
Actualment ocupa el càrrec de presidenta de la Junta Provincial de l’AECC a Pontevedra. 

Julio Cuesta Domínguez
Nascut a Sevilla, doctor en sociologia.
Director de Relacions institucionals de Heineken fins al 2012. President de la Fundació Cruzcampo. 

Actualment, ocupa el càrrec de president de la Junta Provincial de l’ l’AECC a Sevilla.

Margarita Fuente Noriega
Nascuda a Astúries, llicenciada en dret, doctorat en dret per la Universitat d’Oviedo, professora titular per la Universitat d’Oviedo, ha exercit una dilatada carrera professional en l’àmbit de la docència i la recerca.  

Actualment és membre del Comitè d’Ètica per a l’atenció sanitària (CEAS) i ocupa el càrrec de presidenta de la Junta Provincial de l’AECC a Astúries.  

José María Jiménez Bustos
Llicenciat en medicina i cirurgia a la Facultat de Medicina de Salamanca, doctor en medicina per la Facultat de Medicina d’Alcalá de Henares, metge pediatra, professor titular de pediatria per oposició de la Facultat de Medicina d’Alcalá de Henares, autor de nombrosos articles en revistes nacionals i estrangeres de l’especialitat, medalla d’or del Col·legi de Metges de Guadalajara. 

Membre d’honor de l’AEP. Actualment ocupa el càrrec de presidenta de la Junta Provincial de l’AECC de Guadalajara.

José Palacios Pérez
Nascut a Madrid, llicenciat en dret per la Universitat Complutense de Madrid, especialitzat en dret fiscal i comunitari. Soci director del departament de fiscalitat internacional de Garrigues Abogados fins al 2010. 

Actualment és el secretari general de l’Associació Espanyola de Dret Financer (AEDF) i professor de fiscalitat internacional a diferents entitats.

Carmen Romero Pascual
Nascuda a Càceres, llicenciada en Ciències econòmiques i empresarials (Secció d’Economia general) per la Universitat Complutense de Madrid, i tècnic d’Administració local de l’Excm. Ajuntament de Càceres. Actualment ocupa el càrrec de presidenta de la Junta Provincial de l’AECC a Càceres.  
 
Andrés Sánchez Ortega
Nascut a Valdepeñas (Ciudad Real) i titulat per l’Institut Bancari, va dedicar la seva vida professional al món financer.  

Actualment ocupa el càrrec de president de la Junta Provincial de l’AECC a Albacete, és coordinador autonòmic de l’Aliança per a la Prevenció del Càncer Colorectal i coordinador autonòmic de programes oncològics de la Conselleria de Sanitat en representació de l’AECC.


Andrés Orozco Muñoz
Nascut a Santa Cruz de Tenerife, llicenciat en Dret per la Universitat de La Laguna, ha desenvolupat la seva carrera professional principalment en l’àmbit de la banca. És un voluntari actiu que col·labora amb diferents organitzacions.

Actualment és conseller de l’Associació Espanyola de Directius, vicepresident de la Junta Provincial de Santa Cruz de Tenerife i vicepresident del Consell Social de la Universitat de La Laguna.

D. Ramón Reyes Bori
Doctor en Ciències i llicenciat en Bioquímica per la Universitat Complutense de Madrid.

Va exercir com a professor adjunt a la Universitat Autònoma de Madrid i ha treballat en recerca al Centre de Biologia Molecular (CBM) de Madrid. Ha exercit diferents responsabilitats de direcció en la indústria farmacèutica i ha estat soci responsable per a Espanya de les pràctiques de salut i tecnologia a l’empresa global de consultoria de direcció Egon Zehnder.

Actualment és assessor del Grup Chemo, conseller de l’Institut Choiseul, membre del Consell Assessor de CREAS i vicepresident de la Fundació Científica de l’AECC. 


Dª Nieves Mijimolle 
Doctora en Bioquímica i biologia molecular per la Universitat Autònoma de Madrid. Llicenciada en Farmàcia per la Universitat Complutense de Madrid.

Actualment ocupa el càrrec de vicepresidenta de la Fundació Científica AECC, és vocal d’Ortopèdia del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid, membre del comitè executiu de la Vocalia Nacional d’Ortopèdia del Consell General de Col·legis Farmacèutics i vocal de la Junta Directiva de Farmacèutics Mundi. Ocupa el càrrec de directora tècnica d’Ortopèdia i de farmacèutica titular, a més d’exercir com a professora del màster d’Ortopèdia d’Alcalá de Henares de Madrid.

Comités del Consejo Nacional

 • Comitè Tècnic Nacional
  Dr. Luis Paz-Ares
  Definir la postura tècnica que l’AECC ha de tenir per tots els afers relacionats amb la visió i la missió.
 • Relacions externes Comunicació, Màrqueting, Relacions públiques i Captació de fons i Relacions institucionals
  Inés Entrecanales
  S’ocupa dels afers relacionats amb màrqueting, comunicació i relacions públiques.
 • Recursos humans: Nomenaments i retribucions
  Ángel Bizcarrondo y Francisco Arasanz
  S’ocupa de dotar l’AECC d’un sistema de política retributiva i de nomenaments.  
 • Auditoria i riscos
  José Luis Pérez
  S’ocupa de supervisar les funcions internes d’auditoria i del control del risc de l’Associació i de la Fundació.
 • Pla estratègic
  José Luis Pérez
  Seguiment trimestral de les fites i projectes que s’han especificat al Pla estratègic quadriennal i que s’han d’escometre durant l’any en vigor.
 • Relacions amb juntes provincials
  Francisco Javier Cortés
  La seva missió és escoltar i valorar les necessitats en general de les juntes provincials.
 • Coordinació Fundació Científica AECC
  Ramón Reyes y Ignacio Muñoz
  La seva missió és establir un espai d’informació, col·laboració i coordinació entre ambdós organismes.
 • Tresoreria i inversions
  Pilar López
  Té la responsabilitat d’adoptar les decisions d’inversió.
 • Comitè d’Adequació dels Estatuts de l’AECC
  Juli De Miquel
  La seva missió és analitzar les necessitats de l’Associació en el futur i, en funció d’aquestes necessitats, proposar la revisió dels nostres Estatuts per adaptar-los a les noves circumstàncies.
 • Comitè de Vertebració
  Aurora Calvo
  La seva missió és vertebrar l’acció contra el càncer per millorar la vida de les persones.