Habitacions a familiars de malalts de càncer

Logo

El programa Espai Respir de l’aecc-Catalunya contra el Càncer de Girona permet a familiars i acompanyants disposar d’un lloc on descansar durant el tractament oncològic de manera gratuïta prop dels hospitals Josep Trueta i Santa Caterina.  

L’ aecc-Catalunya contra el Càncer de Girona ha signat un conveni amb els hotels IBIS, COSTABELLA, SIDORME i HOLIDAY INN EXPRESS per posar a disposició de familiars i acompanyants de malalts oncològics habitacions gratuïtes, a través del programa Espai Respir 

Aquest programa està pensat per millorar la qualitat de vida dels familiars dels pacients, minimitzar la càrrega econòmica de la família del malalt, prevenir i minimitzar les conseqüències emocionals derivades de la hospitalització d’un familiar i mantenir, en la mesura del possible, la unitat de les famílies durant el tractament.  

Les actuals retallades sanitàries, la impossibilitat d’establir pisos d’acollida per a pacients de càncer i la necessitat de tractament hospitalari als dos hospitals de referencia, han portat a l’entitat a conveniar l’ús d’habitacions en hotels propers als centres per tal que els familiars i acompanyants dels malalts puguin fer-ne ús i alleugerir les càrregues que suposen molt sovint els tractaments.  

L’ús d’aquestes habitacions serà exclusiu d’aquests pacients i els seus familiars i serán derivats per la propia aecc, d’acord amb una normativa interna que estableix els seus requisits. Per accedir a aquest servei cal posar-se en contacte amb el personal sanitari o el servei de voluntariat de l’aecc-Catalunya contra el Càncer de Girona que es troba a la planta dels dos hospitals o bé directament contactant amb l’entitat.

El nombre total d’habitacions que es posaran a disposició durant aquest any 2012 és de 50 i el seu valor supera els 100.000 €.

 

Espai Respir

Nota de premsa