Les policies de Vilanova i la Geltrú

La Junta Local de Vilanova i la Geltrú de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc), la Policia Local i l'Ajuntament de la localitat han presentat, el divendres 27 de gener a la Viblia del Hotel W de Barcelona, un calendari solidari a favor de la lluita contra el càncer. L'acte, que ha estat conduït per la periodista de TVE Cristina Nicolás, ha comptat amb la presència de representants de les tres entitats: la Sra. Neus Lloveras i Massana, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, el Sr. Dionís Ginès, inspector cap de la Polícia Local del municipi, la Sra. Montse, agent de la Polícia Local, afectada per la malaltia i una de les protagonistes del calendari, dues agents també de la Polícia Local, les Sres. Dolors i Eli, i la Sra. Àngels Ayra, en representació de l'aecc de Barcelona. La presentació ha reunit un grup de ciutadans interessats en conèixer des de dins la inicitiva i el resultat del calendari benèfic.

És la primera vegada que la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, amb el suport de la Junta Local de l'aecc i l’Ajuntament, realitza un calendari solidari que, amb la seva comercialització té per objectiu recaptar fons per als programes d’investigació del càncer de l’aecc.

Es tracta d'un calendari protagonitzat pel col·lectiu femení de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, que neix el moment en què dues de les tretze membres en actiu patíssin càncer de mama. El calendari pretèn no deixar a ningú indiferent i és per això que les agents s'han vestit de núvia per expressar la femenitat d'aquest col·lectiu, tradicionalment masculí, i hi ha introduit elements policials com a símbol de prevenció i lluita contra el càncer.

Tothom qui ho desitgi podrà adquirir el calendari, al preu de 10 euros, a través d'Internet al blog calendarisolidari.blogspot.com, a totes les oficines de Caixa Penedès BMN de la comarca del Garraf i als punts físics de Vilanova i la Geltrú següents: a la comissaria de la Policia Local, a l'Ajuntament (oficina de l’OAC), a l'oficina Municipal de Turisme, i a diferents establiments de la mateixa localitat i també de Sitges i Sant Pere de Ribes.

L'escenari de les fotografies, realitzades pel jove fotògraf vilanoví Marc Tenés Moya, és a la Finca Mas Solers (antic Casino de Barcelona), i també al centre de Vilanova i la Geltrú, a la Plaça de la Vila, on s'ha realitzat la darrera sessió fotogràfica del calendari, en la qual apareixen totes les agents amb l’uniforme de la Policia Local. Per dur a terme l'elaboració del calendari han comptat amb la implicació de professionals i empreses que col·laboren desinteressadament amb la causa. Així doncs, la perruqueria i el maquillatge han anat a càrrec de Masajes a 1000, en col.laboració amb l'estilista Núria Fusalba i la publicista Carmina Pola. El disseny del calendari l'ha realitzat Montse Conches i el seu equip Sin tetas no hay diseño.

Així mateix, s'han involucrat al projecte comerços de Vilanova i la Geltrú, com Bella Bianca (vestits de núvia), Joies Jorge Serrano i Flors i plantes Espe. La impressió dels calendaris és a càrrec de l'empresa Studium. La cerca de les empreses col·laboradores ha anat a càrrec de Joan Fusalba Murillo que, després d'haver patit diversos càncers, es dedica a col·laborar en projectes solidaris i promoure'n un de personal. Actualment està preparant la cinquena edició del seu llibre “Namasté a la vida”. Gràcies al seu esforç econòmic i organitzatiu es podrà destinar el 100 % de la recaptació de la venda dels calendaris a la investigació del càncer a travès de la donació a l'aecc.